diumenge, 30 de setembre del 2012

dissabte, 29 de setembre del 2012

Comportamientos dominicales

Es domingo y a Jose le ha dado por hacer manualidades (o bricolaje, que queda más masculino). Después de desayunar y mientras yo me dedicaba a los artículos de opinión del periódico, él ha ido a buscar un destornillador y se ha puesto a desmontar los cuadros de interruptores de la casa. Dice que quiere arreglar no sé qué ruedecilla de control del ventilador, una mejora que no le discuto. Pero yo sospecho que la razón principal es alguna especie de mecanismo genético primitivo que empuja a los varones emparejados de cierta edad a reivindicar su idiosincrasia dentro de un modelo familiar cada vez más igualitario. Seguiremos informando.

dimarts, 11 de setembre del 2012

A la mani virtual!

Gràcies al Sergi de Catalansalmón per permetre'ns a mi i a molta gent participar virtualment a la manifestació d'aquest 11 de setembre!

diumenge, 2 de setembre del 2012

Els nostres restaurants i bars

Després d'un any sortint a menjar fora almenys dos cops per setmana ja comencem a poder recomanar llocs on menjar i beure per Mumbai...

"Restaurant de Goa", Colaba (18.918672,72.829468): petit i tradicional, és un lloc on es va per feina. Els dissabtes i els dilluns tenen pork soportel, la principal raó per visitar el local. I si s'ha acabat, el pork vindaloo tampoc us deixarà indiferents. Picant i barat, barat...

Alps Restaurant and Beer Bar, Colaba (18.922721,72.832451): molt a prop del famós Leopold's però menys concorregut, és un bar dels d'abans ideal per prendre's una cervesa tranquil·lament. Tenen la gerra de litre d'oferta per quan no us importi beure Kingfisher. I quan la gana apreti, un fish & chips per cap i solucionat.

Khane Khaas, Bandra West (19.065558,72.830826): especialistes en biryanis, els venen a quilos, literalment. El peix marinat tampoc està gens malament. És un lloc de tracte cordial i preus assequibles. Tenen delivery.

Ivy Grandre, Bandra West (19.068022,72.8324): hi anàvem molt al principi perquè tenien vins relativament bons i barats, fins que vam descobrir el seu secret: eren vins d'una marca que ja havia desaparegut. Resultat: els que s'acabaven ja no els tornaven a tenir i els nous que provàvem o no eren res de l'altre món o estaven directament passats. Tot i així encara hi tornem de tant en tant a cruspir-nos una lasanya i un plat de canelons d'espinacs.

Poco Loco, Bandra West (19.06247,72.829654): un suposat restaurant espanyol regentat per una parella d'indis. Sí, han importat el concepte de "tapa" i tenen una exòtica selecció de còctels de sangria, però tot i així la cuina d'espanyola ho és poc. Ara bé, la paella és un excel·lent exemple de fusió. Tot i que el preu pica una mica, segueix sent el lloc més "barat" on anar a prendre una copa de vi.

Out of the blue, Khar West (19.072093,72.825982): famós pels seus sizzlers i les fondues, és el lloc ideal per fer-hi sopars de grup. Nosaltres hi anem regularment a buscar la nostra dosi de formatge (el trobem tant a faltar!). La fondue, tot i que un pèl justa, ens serveix pels dos, i si no beus vi el preu no es dispara.

Big Nasty, Khar West (19.071858,72.825501): un bar desenfadat amb música decent, les típiques cerveses  i una carta plena d'alitas de pollo i altres snacks, molt bons tots. Hi hem passat bones estones, els cambrers són molt amables i fins i tot ens van deixar jugar a cartes. Els caps de setmana cap al tard s'omple de gent i mica en mica aquesta es posa a ballar tot i que quasi no hi ha lloc entre les taules.

Sernyaa, Andheri West (19.144129,72.831174): una delícia de lloc, petit, acollidor, barat... i a sobre autèntic menjar tibetà, ni durant la nostra visita a Ladakh vam poder trobar uns momos que els superessin. No deixeu de provar els plats que fan amb porc, mai l'havia menjat tan tendre. El millor és preguntar-li a l'amo, un xicot alegre que volta per allí, quines són les recomanacions del dia.

Bhojohori manna, Andheri West (19.148477,72.832955): un restaurant on provar autèntica cuina bengalí. Com que la carta és extensa, us recomano que demaneu un chop de peix (una croqueta estil bengalí) d'entrant i seguiu llegint. No serveixen alcohol, però ho compensen amb les postres per les quals tenen anomenada.

Café Mangii, Bandra West (19.068002,72.832641): un restaurant italià on menjar-hi molt de tant en tant perquè és força carot. La pasta la fan molt bona, això sí, amb massa all. La fondue, un desastre. La millor opció és el delivery, igual de bo però sense la clavada del servei.

Masalazone, Bandra Reclamation (19.049817,72.829785): per quan us vingui de gust menjar indi "de restaurant", ja sabeu, un lloc on les salses siguin perfectes, els gots estiguin ben nets i us donin coberts per menjar. El restaurant és rollo modern però no és especialment car.

Suzette, Bandra West (19.061684,72.829112): una creperia regentada per un xicot francès. El local és moníssim però petit i sempre està ple. Els crepes no tenen res a envejar als de França. Els caps de setmana tenen una oferta d'esmorzar fins a les onze.

Persian Darbar, Bandra West (19.060506,72.836522): és el lloc ideal on anar a asaborir plats indis de carn. El seu mutton raan és impressionant, una plata plena d'arròs i xai en salsa per la qual necessitareu mínim 4 persones si preteneu acabar-vos-la.