dijous, 29 de novembre del 2012

Vull un sari!

Si ets dona, no és estrany que després de passar mesos a l'Índia passejant i observant les altres dones et vingui de gust provar això de dur un sari. El sari, per si no ho sabeu, és un vestit tradicional indi que consisteix en una tela de diversos metres que s’enrotlla al voltant del cos. Són molt elegants i vistosos i els responsables de fer de l'Índia un país tan acolorit. Així doncs, vols un sari, però... per on començar?

Un sari consta de tres parts: la tela, la brusa o choli i el petticoat (una faldilla que va a sota com si fossin uns enagos). Normalment a les botigues de saris no els venen ja fets, sinó que el que compres és la tela. Aquesta té al final un tros ja reservat per a què el sastre en tregui la brusa. Una altra opció és comprar la tela de la brusa per separat. Finalment, el petticoat es pot comprar o bé ja fet o només la tela, a les matching shops.

També és a gust del consumidor decorar el sari amb brodats, lluentons, penjolls i demés elements decoratius que es venen a les botigues corresponents. Si feu una volta pel barri de Santacruz trobareu infinitat de botigues dedicades al tema.

Un cop tens tot el material és hora d'anar a cal sastre. És amb aquest que discutiràs el disseny de la brusa (amb mànigues o sense, més o menys escotat, etc.). El sastre també s'encarregarà del petticoat i de fer-li les vores i el "fold" al sari (el fold és un tros de tela que es cus per sota a la part que va als peus per donar-li pes i consistència). Tot plegat calculeu que us pot sortir per unes 800 rs.

Ha arribat el dia. Aneu al sastre i recolliu el sari. I ara, com me'l col•loco? Si no teniu cap amiga que en sàpiga, una opció és consultar youtube: hi ha moltíssims vídeos que expliquen diverses maneres de dur-lo. La resta, és pràctica.

1 comentari:

Júlia ha dit...

Anna, volem foto! :D